Francesca Albanese, Speciaal rapporteur van de Verenigde Naties voor de bezette Palestijnse gebieden
Speciaal rapporteur van de Verenigde Naties voor de bezette Palestijnse gebieden Foto: Shutterstock

VN-rapporteur: Genocide in Gaza vindt plaats met goedkeuring van de wereld

Francesca Albanese, de VN-rapporteur voor de mensenrechten op de Palestijnse gebieden, heeft verklaard dat momenteel de “genocide” in de Gazastrook plaatsvindt met de goedkeuring van de wereld, vergelijkbaar met eerdere gebeurtenissen in Srebrenica en Rwanda.

Albanese deed mandag deze uitspraken in een tweet op het “X”-platform, als reactie op beschuldigingen van de VN-mensenrechtencommissie aan het adres van Israël voor “buitengerechtelijke executies” van 11 afgezonderde Palestijnen in de wijk Al-Rimal in de Gazastrook.

Ze wees erop dat wat er momenteel in het gebied gebeurt “niet verschilt van andere slachtpartijen begaan tegen burgers over de hele wereld”.

“Genocide is geen individuele daad, maar een proces dat zich over verschillende fasen uitstrekt, en iedereen moet samenwerken om het te stoppen,” voegde ze eraan toe.

Albanese benadrukte dat de “genocide” in Gaza momenteel plaatsvindt voor de ogen en oren van de wereld, verwijzend naar eerdere voorbeelden zoals Srebrenica en Rwanda.

Ze legde uit dat de “genocide” en de slachtpartijen waaraan kinderen in Gaza worden blootgesteld worden uitgevoerd door “huurlingen” uit verschillende landen, waaronder Frankrijk, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Oekraïne, Italië, Duitsland, Zuid-Afrika, en India.

“Maar niemand wijst naar hen als buitenlandse terroristen,” voegde ze eraan toe.

Druk op juridische instanties

De VN-rapporteur drong aan op de noodzaak om druk uit te oefenen op juridische instanties in landen die strijders sturen om oorlogsmisdaden te plegen in andere landen, inclusief de bezette Palestijnse gebieden, om hen te berechten en verantwoordelijk te houden voor hun daden.

Albanese’s verklaringen komen op een moment van grote druk, gezien haar anti-Israëlische standpunten sinds ze in 2022 haar functie bij de VN aanvaardde.

Sinds 7 oktober vorig jaar voert Israël een verwoestende oorlog tegen Gaza, waarbij tot zondag 20.424 Palestijnen zijn omgekomen en 54.036 anderen gewond zijn geraakt, voornamelijk vrouwen en kinderen. Deze oorlog heeft ook geleid tot grootschalige vernietiging van de infrastructuur en heeft een ongekende humanitaire ramp veroorzaakt.

Bron: Anadolu Agency

Check Also

13,000+ People Have Bought Our Theme

Don’t act so surprised, Your Highness. You weren’t on any mercy mission this time. Several …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *